W Toruniu w piątek 2 grudnia 2011 r. zakończyły się pięciodniowe warsztaty dla europejskich specjalistów Nestle, odpowiedzialnych za utrzymanie w fabrykach Nestle wysokich standardów higienicznych. Uczestniczyli w nich także inżynierowie, którzy zajmują się projektowaniem, modernizacją i technicznym utrzymaniem linii produkcyjnych. Podczas warsztatów, w którym wzięło udział niemal 50 specjalistów, jednym z poruszanych tematów było projektowanie systemu zapewnienia higieny w budynkach produkcyjnych. Organizatorem spotkania był Milan Soukup, główny inżynier Nestle Cesko, który podczas majowego pobytu w Toruniu, przy okazji otwierania bramki Nestle Continuous Excellence w fabryce Cereal Partners Poland, zachwycił się miastem i postanowił właśnie tu przeprowadzić warsztaty NGHE.
Wojciech B. Sobieszak, dyrektor regionalny Cereal Partners Worldwide na Europę Centralną, pierwszego dnia warsztatów przybliżył uczestnikom wiadomości o rynku zbożowych wyrobów śniadaniowych w państwach Europy Centralnej oraz opowiedział o historii firmy Cereal Partners Poland Toruń-Pacific, której Nestle SA – obok General Mills – jest współwłaścicielem od 1994 roku. Pamiątkowe zdjęcie zostało wykonane przed hotelem Filmar, w którym odbywały się warsztaty.